Skip to content

Η ιστοσελίδα lefkada.gr βρίσκεται σε στάδιο ανακατασκευής και ενημέρωσης περιεχομένου από την παλαιότερη έκδοσή της.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

  • 2645 360700
  • antipin.lefkada@gmail.com
Facebook-f Instagram Youtube
Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας - Περ. Ιονίων Νήσων
Menu
  • Καλώς ήρθατε
  • Λευκάδα
    • Ο Νομός
      • Γεωγραφική Θέση
      • Ιστορία
      • Λευκάδα, η ομηρική Ιθάκη: Η θεωρία του W. Dörpfeld
      • Πολιτισμός – Λαογραφία – Παράδοση
        • Βιβλιοθήκες
        • Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Λευκάδας
      • Αρχιτεκτονική
      • Φύση
        • Χλωρίδα
        • Πανίδα
    • Οικισμοί & Νησιά
      • Απολλώνιοι
      • Δήμος Μεγανησίου
      • Ελλομένος
      • Κάλαμος
      • Καρυά
      • Καστός
      • Λευκάδα
      • Σφακιώτες
    • Παραλίες
    • Μνημεία – Αξιοθέατα
    • Συγκοινωνίες
    • Τοπικά Προϊόντα
      • Παραδοσιακές Συνταγές
      • Οινοποιεία
      • Τυποποίηση Ελαιολάδου
    • Αθλητισμός – Σπορ
      • Wind Surf
      • Kite Surf
      • Ιστιοπλοΐα
      • Καταδύσεις
      • Θαλάσσια σπορ – Παιχνίδια
      • Ποδηλασία
      • Mountain Bike
      • Παραπέντε
      • Ιππασία
      • Περιπατητικές Διαδρομές
      • Αερολέσχη
      • Αγώνες Θαλασσίων Σπορ
    • Εκδηλώσεις
      • Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ
      • Γιορτές Λόγου και Τέχνης
      • Λοιπές Εκδηλώσεις Νομού
    • Χρήσιμες Πληροφορίες
    • Απέραντη Γαλήνη (Τουριστικός οδηγός σε 19 γλώσσες)
    • Θρησκευτικοί Προορισμοί στη Λευκάδα
    • Περιπατητικές Διαδρομές στη Λευκάδα
  • Περ. Ενότητα Λευκάδας
    • Δομή & Διοίκηση
      • Αντιπεριφερειάρχης
    • Υπηρεσίες
    • Φορείς
      • Δήμος Λευκάδας
        • Λευκάδα
        • Απολλώνιοι
        • Ελλομένος
        • Καρυά
        • Σφακιώτες
        • Κάλαμος
        • Καστός
      • Δήμος Μεγανησίου
      • Μονάδες Υγείας
      • Επιμελητήρια
      • Αναπτυξιακοί Φορείς
      • Σύλλογοι
        • Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος
        • Απόλλων Καρυάς
        • Μουσικοφιλολογικός Όμιλος «ΟΡΦΕΥΣ»
        • Μουσικοχορευτικός Όμιλος Νέα Χορωδία Λευκάδας
        • Πήγασος Λευκάδας
        • Φιλαρμονική Ένωση ” Άγγελος Σικελιανός “
        • Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σφακιωτών
        • Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι»
        • Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων
        • Εταιρία Λευκαδικών Μελετών
        • Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας
        • Δικηγορικός Σύλλογος
      • Μ.Μ.Ε
    • Απόδημοι
    • Σύλλογος Υπαλλήλων
    • Ενημέρωση
    • Έργα – Projects
  • Επικοινωνία
  • Ελληνικά
  • Ελληνικά
Σύσκεψη για τα έργα της Π.Ε. Λευκάδας στο Μεγανήσι

Date

  • 09.06.22

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Το Μεγανήσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον περιφερειακό σχεδιασμό μας» – Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη με Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και Φορείς

Το Μεγανήσι επισκέφθηκε την Τρίτη (7/6/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, προσκεκλημένος του Δημάρχου Μεγανησίου, Παύλου Δάγλα, όπου, σε κλίμα καλής συνεργασίας και φιλικής διάθεσης, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για τις ανάγκες του νησιού και το σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για το Μεγανήσι, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου, Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και Φορέων του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας ενημερώθηκε λεπτομερώς από το Δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και για τα τρέχοντα έργα του Δήμου Μεγανησίου.

Από τη μεριά του ο κ. Κτενάς διαβεβαίωσε τον κ. Δάγλα πως το Μεγανήσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, για την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, αναλύοντας τον σχεδιασμό αλλά και τα έργα – δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο αίτημα για συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας υπενθύμισε πως ήδη έγιναν ασφαλτοστρωσείς το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ τον Μάρτη συνεργεία της Π.Ε. Λευκάδας πραγματοποίησαν καθαρισμούς στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα ο κ. Κτενάς ανακοίνωσε νέο ασφαλτικό έργο 120.000 ευρώ που εντάχθηκε στο πρόγραμμα αποκλειστικά για το Μεγανήσι, καθώς και την ασφαλτόστρωση του Επαρχιακού Δικτύου από το Κατωμέρι μέχρι το Σπαρτοχώρι, που προβλέπεται στο πλαίσιο του μεγάλου οδικού έργου της Π.Ε. Λευκάδας, ύψους 2.100.000 ευρώ που θα συμβασιοποιηθεί σύντομα.

Επίσης, τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι πρόθυμη να στηρίξει την κατασκευή της Μαρίνας του Αθερινού με το ΕΣΠΑ της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως έχει κάνει ήδη με 2.000.000 ευρώ για την περίπτωση του Κομποστοποιητή.

Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Κτενάς αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Π.Ε. Λευκάδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την πιστοποίηση της Ασπρολιάς ως ΠΟΠ/ΠΓΕ, που είναι και το κύριο είδος ελαιόδενδρου στο Μεγανήσι. Επίσης, ενημέρωσε για τις τελευταίες  εξελίξεις και την ενεργή συμμετοχή της Π.Ε. Λευκάδας και του ίδιου προσωπικά, ώστε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεγανησίου να ενταχθεί σε Πρόγραμμα, και πως ήδη έχει ολοκληρωθεί θετικά η πρώτη αξιολόγηση του φακέλου, από εξωτερικό αξιολογητή του Υπουργείου.

Τέλος, αναφερόμενος στο πολιτιστικό πλούτο του Μεγανησίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ) για τη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού (smart) οδηγού για τα μνημεία του Μεγανησίου, που θα χρηματοδοτηθεί με 35.800 ευρώ από το αποθεματικό της Π.Ε. Λευκάδας, αλλά και τη διοργάνωση μέσα στο καλοκαίρι πολιτιστικής εκδήλωσης στο Μεγανήσι με την Φιλαρμονική Λευκάδας. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Μεγανησίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας περιόδευσαν στο Βαθύ, όπου συνομίλησαν με επαγγελματίες και πολίτες.

2022.06.09 @ Ανδρέας Κτενάς: «Το Μεγανήσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον περιφερειακό σχεδιασμό μας» – Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη με Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και Φορείς. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Μεγανήσι #Κατωμέρι #ΔήμοςΜεγανησίου #Σύσκεψη #Έργα #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων
PrevPrevious
NextNext

Περισσότερα
άρθρα

Ανδρέας Κτενάς: «Το Νυδρί αλλάζει, ομορφαίνει και ατενίζει αισιόδοξα τοαύριο» – Προκηρύχθηκε η Β΄Φάση της Ανάπλασης προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα) προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ

23 Αυγούστου, 2023

Π.Ε. Λευκάδας: Έκτακτα μέτρα αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς – Περιορισμός κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές

24 Ιουλίου, 2023

Π.Ε. Λευκάδας: Υπεγράφη η Σύμβαση για την επισκευή / συντήρηση του κτιρίου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας

13 Ιουλίου, 2023

copyright © 2022 –  Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

created by: interface-team