English Italian Dutch German Swedish Russian
Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας - Περιφ. Ιονίων Νήσων
Links Sitemap Επικοινωνία

Web Cam Lefkada - Κεντρική πλατεία

Χάρτες της Λευκάδας
Γιορτές Λόγου και Τέχνης στην Λευκάδα Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
Εκδηλώσεις
Μουσεία στη Λευκάδα
Η ιστοσελίδα φιλοξενείται στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

7/11/2019

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Θέμα: Η Λευκάδα δίνει το σύνθημα για Let’s do it Greece – Ανδρέας Κτενάς: «Προτεραιότητά μας η διάδοση του εθελοντισμού»
Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                                                                                                                           Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019
                                                                             Δελτίο Τύπου
Η Λευκάδα δίνει το σύνθημα για Let’s do it Greece – Ανδρέας Κτενάς: «Προτεραιότητά μας η διάδοση του εθελοντισμού»

«Let’s do it Greece, Let’s do it Lefkada» φώναξαν εθελοντές και φορείς, και έστειλαν το μήνυμα του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κατά τη χθεσινή (5/11) ανοικτή συνάντηση με τους εθελοντές της οργανωτικής ομάδας του Let’s do it Greece, που διοργάνωσε η Π.Ε. Λευκάδας.

«Έχει έλθει πλέον η στιγμή να αναθεωρήσουμε τον τρόπο σκέψης μας και να επανεξετάσουμε τη συμπεριφορά μας, αποκτώντας μια πιο ‘πράσινη’ συνείδηση, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας και θα προστατεύσει το περιβαλλοντικό απόθεμα του τόπου μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και επεσήμανε:

«Η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού αποτελεί βασική αρχή της νέας Περιφερειακής Αρχής. Θέλουμε ενεργούς πολίτες, που νοιάζονται για τον τόπο τους, που συμμετέχουν, που ενεργούν. Στεκόμαστε αρωγοί στις πρωτοβουλίες του εθελοντικού κινήματος, ιδίως όταν αυτές αφορούν ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο για τα παιδιά μας. Στο πλαίσιο αυτό πήραμε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση, για να γνωριστούμε, να αρχίσουμε να επικοινωνούμε και να προετοιμαζόμαστε, ώστε την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, που έχει οριστεί ως ημερομηνία της πανελλαδικής δράσης του Let’s Do It Greece, να πούμε ‘τα καταφέραμε’.».

Στη συνάντηση ο Εθελοντής – Οραματιστής και Συντονιστής του «Let’s Do It Greece», Νίκος Κιούσης, παρουσίασε την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece, ενώ ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος και ενδιαφέρουσες προτάσεις από όσους συμμετείχαν, όπως εκπρόσωποι Δήμων, Τοπικών Κοινοτήτων, της Ιεράς Μητρόπολης, αθλητικών σωματείων, φορέων, εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων πολιτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν συμβολικό φύτεμα μίας ελιάς, στο παρτέρι του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λευκάδας, που σηματοδοτεί το σύνθημα του φετινού Let’s do it Greece που είναι «ρίζες που μας ενώνουν».

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, είχε συνάντηση, στο γραφείο του, με τους εθελοντές της οργανωτικής ομάδας του «Let’s Do It Greece», Νίκο Κιούση και Πάνο Μπόμπα, κατά την οποία επισημοποίησε τη στήριξη της Π.Ε. Λευκάδας στην Πανελλαδική Εθελοντική Δράση, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμπεριέλαβαν τη Λευκάδα ανάμεσα στους πρώτους σταθμούς του μεγάλου εθελοντικού ταξιδιού τους.

Από την πλευρά του ο Ν. Κιούσης ευχαρίστησε την Π.Ε. Λευκάδας για την πρόσκληση και τη στήριξη της, και ανέφερε πως σκοπός του μεγάλου εθελοντικού ταξιδιού τους, σε όλη τη χώρα, που ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας και θα ολοκληρωθεί τρεις μήνες μετά στην Αρχαία Ολυμπία, είναι να δημιουργηθεί η «Εθνική Ελλάδος για το περιβάλλον». 

                                            Δηλώστε συμμετοχή στο Let’s do it Greece 2020

Η ημερομηνία διεξαγωγής της ταυτόχρονης πανελλαδικής εθελοντικής δράσης Let's do it Greece, είναι για φέτος η Κυριακή 10 Μαΐου 2020.

Καλούνται όσοι φορείς (σχολεία, περιφέρειες, δήμοι, φορείς διαχείρισης, επιμελητήρια, εθελοντικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ομάδες –istas, σύλλογοι, σωματεία, επιχειρήσεις, κλπ.) και πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σύνδεσμο: https://www.letsdoitgreece.org/participations/new  

                                                     Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση ήταν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, Στέλιος Ρόκκος, οι Αντιδήμαρχοι Λευκάδας, Νίκη Κατωπόδη και Ευτύχιος Ζουριδάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας και Περιφερειακός Σύμβουλος, Αντώνης Δουβίτσας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Ροντογιάννης, ο Διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης, π. Ιωαννίκος Ζαμπέλης, η Προισταμένη της Τμήματος Φυσικής Αγωγής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λευκάδας και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατυστόμων, Όλγα Θειακού, καθώς και οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Κοινοτήτων: Γιάννης Καββαδάς (Νυδρίου), Νίκος Λάζαρης (Λαζαράτων), Χαράλαμπος Βλάχος (Λευκάδας), Γιάννης Γεωργάκης (Καρυωτών), Ζώης Κατηφόρης (Αγίου Πέτρου), Σπύρος Σολδάτος (Βλυχού), Στέφανος Χαλικιάς (Απόλπαινας), Γεράσιμος Καράμπαλης (Καλαμιτσίου), Ιωάννης Αργυρός (Αγίου Ηλία), εκπρόσωποι Υπηρεσιών της Π.Ε. Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας, και των εξής: Σύλλογος ΑμεΑ «Ελπίδα», Μουσικοφιλολογικός Όμιλος «Απόλλων Καρυάς», Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας Λευκάδας «Οι Σκάροι», Σύλλογος Επαγγελματιών & Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, ΜΚΟ Equal Society, Α.Ο. Τηλυκράτης, ΚΔΑΠ Morfosi Λευκάδας, Lefkas Trail Run, κλπ., αλλά και απλοί πολίτες.

Δείτε βίντεο από τη συνάντηση Let’s do it Greece στη Λευκάδα στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=uSah4l4veHQ  

Φωτογραφικό Υλικό

 

 

<< επιστροφή